ریسک امارات با معیار صندوق ضمانت صادرات ایران+ جدول

امارات 10 دی 1399 1236 بازدید

صندوق ضمانت صادرات ایران، گزارش ماهانه ریسک کشوری را درنوامبر 2020 میلادی (آبان-آذر 1399) منتشر نموده است. در این گزارش به مواردی از جمله تاثیر کرونا بر منطقه و جهان و کشورهای کره جنوبی ، روسیه ، امارات متحده عربی ، عمان، تونس، عراق ، ترکیه ، اتیوپی و ساحل عاج، تحولات انرژی و کالا در سطح جهان و منطقه در نوامبر 2020 پرداخته که در بخش پیوست این گزارش قابل دسترسی علاقمندان می‌باشد.

به گزارش اتاق ایران و امارات، معادل سازی تقریبی طبقه بندی ریسک کشوری صندوق ضمانت صادرات با سایر موسسات رتبه بندی جهانی, گزارشات و جداول ریسک کشورها در فاصله ماه نوامبر 2020 میلادی  (آبان-آذر 1399 ) صندوق ضمانت صادرات ایران در جدول و گزارش ضمیمه قابل دسترسی می‌باشد.

شایان ذکر است الگوی رتبه بندی صندوق بر اساس پارامترهای خاص، بومی سازی شده؛ ولی بطور کلی از همبستگی بالایی در مقایسه با موسسات همتا برخوردار است.

در این گزارش که روز گذشته منتشر شده است  به ریسک هایی که در اقتصاد امارات وجود دارد، و افزایش بدهی های دولت امارات متحده عربی و سایر ریسک های محتمل اشاره شده است. که بخش مربوط به امارات متحده را عینا در زیر برای خوانندگان محترم می آوریم .

بر اساس برآورد فیچ بدهی عمومی تلفیقی امارات متحده عربی از 34 درصد تولید ناخالص داخلی در پایان سال 2020 به حدود 45 درصد تا پایان سال 2022 خواهد رسید. همچنین بد هیهای احتمالی نهادهای دولتی در حدود 80 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2020 تخمین زده شده است

تعیین رتبه اعتباری -AA برای دولت امارات

موسسه رتبه بندی فیچ رتبه بلند مدت ارز خارجی این کشور را -AA با چشمانداز مثبت تعیین نمود. بر اساس گزارش فیچ دلیل این رتبه بندی سطح متوسط بدهی عمومی کشور، موقعیت مناسب خالص دارایی های خارجی و احتمال حمایت از امارت ابوظبی در صورت نیاز می باشد. با این وجود این رتبه بندی به برخی دلایل محدود شده است که از آن جمله می توان به وابستگی زیاد این کشور به درآمد هیدروکربن، بدهی قابل توجه برخی از امارت نشینها و نهادهای دولتی آنها، عدم وجود یک ضمانت پشتیبانی صریح توسط ابوظبی، افزایش ریسکهای ژئوپولیتیکی و همچنین شاخص های ضعیف حاکمیتی اشاره نمود. پیش بینی می شود تراز مالی کشور از 8/3 درصد تولید ناخالص داخلی در سال2019 به کسری 8/3 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2020 تغییر یابد که در این میان عواملی مانند همه گیری ویروس کرونا و شوک قیمت نفت بی تاثیر نمی باشند. همچنین انتظار می رود نیازهای مالی، به استثناء درآمد سرمایه گذاری سازمان سرمایه گذاری ابوظبی، درسال 2020 به 3/6 درصد از تولید ناخالص داخلی رسیده وسپس به تدریج شروع به کاهش نموده و طی سال 2022 به 2/2 درصد تولید ناخالص داخلی برسد. بر اساس برآورد فیچ بدهی عمومی تلفیقی امارات متحده عربی از 34 درصد تولید ناخالص داخلی در پایان سال 2020 به حدود 45 درصد تا پایان سال 2022 خواهد رسید. همچنین بد هیهای احتمالی نهادهای دولتی در حدود 80 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2020 تخمین زده شده است. به عقیده فیچ، دولت فدرال با توجه به درآمد اندک و محدودیت در صدور اوراق قرضه، انعطاف پذیری مالی محدودی دارد. همچنین تداوم منطقی

کردن هزینه های عمومی، تقویت بخش مالی، محدودیت سفرهای جهانی و عدم پویایی بازار املاک و مستغلات، علی رغم برخی افزایش های بالقوه مربوط به نمایشگاه دبی در سال 2021،کماکان بر رشد اقتصادی فشار وارد می نمایند.

لازم بذکر است: رتبه بندی اعتباری کشورها و دولت ها توسط موسسات مختلفی در جهان با اهداف متفاوت انجام می‌شود که مهمترین آنها موسسات (FitchRatings ،Poor's and Standard(P&S وMoody's می‌باشد. دولتها برای دسترسی به بازار سرمایه بین المللی و تامین مالی خارجی، عمدتا نیازمند اخذ رتبه اعتباری از این موسسات هستند و درجات اعتباری از بهترین کیفیت اعتبار (AAA) تا بدترین وضعیت اعتباری(D) که مخفف Default به معنی قصور در پرداخت است، طبقه بندی می‌شوند. موسسه رتبه بندی اعتباری دیگری که تنها در کشورهای نوظهور فعالیت مینماید و بازار ایران را هم تحت پوشش داردIntelligence Capital  که مقر آن در قبرس است. در کنار این موسسات، شرکتهای تخصصی ریسک سنجی نظیر EIU) Unit Intelligence Economic) یا موسسه(BMI) موسوم به International Business Monitor نیز با هدف ارائه گزارشات تحلیلی جامع از وضعیت اعتباری کشورها به سرمایه گذاران خارجی فعال هستند. به علاوه، موسسات بیمه اعتبار صادراتی که همتایان صندوق ضمانت صادرات ایران در سطح دنیا محسوب می‌شوند نیز بمنظور پوشش ریسکهای صادراتی شامل ریسک های سیاسی و تجاری، کشورها را بر اساس وضعیت ریسک کشوری به هفت طبقه از 1 (بسیار کم ریسک) تا رتبه 7 (بسیار پر ریسک) طبقه بندی می‌کنند.

گزارش کامل این گزارش را که شامل دیگر کشورها است را می توانید، اینجا بخوانید.