گزارشی از حضور ۲۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در ستاره های آینده نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۰

23 آذر 1399 1003 بازدید

دکتر سیدمحمد حسینی، سفیر ایران در کشور امارات و دکتر علی وحدت، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با حضور در بخش future stars نمایشگاه gitex،  از طرح‌های دانش‌بنیان ایرانی بازدید کردند.

چهلمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک خاورمیانه موسوم به «جیتکس (GITEX)»که از تاریخ ۱۶ تا ۲۰ آذر ۱۳۹۹ در کشور امارات برگزار شد، سامانه تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن، به‌ عنوان کارگزار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی، مامور آماده‌سازی، توانمندسازی و اعزام ۲۰ شرکت دانش‌بنیان‌ ایرانی به بخش «FutureStars»  نمایشگاه جیتکس شد.

به گزارش اتاق بازرگانی ایران و امارات مهندس علی عمیدی  در باره  نحوه حضور این تیم ها گفت: در سالهای گذشته به شکل انفرادی شرکت ها حضور پیدا می کردند اما امسال با هماهنگی معاونت فن آوری و از طریق فراخوان انتخاب  و اعزام شدند.

وی گفت: معیارهای انتخاب ارائه به زبان انگلیسی، داشتن برنامه مشخص جهت حضور در جیتکس، تجربه‌های صادراتی و حوزه فعالیت‌ تیم‌ها بود.

روابط عمومی شرکت کارن کراد در این باره  نوشت:  طبق فراخوان شرکت‌های علاقمند به حضور در این نمایشگاه، از تاریخ ۲۸ تیر تا ۸ مرداد ماه در سامانه غزال صندوق نوآوری و شکوفایی ثبت نام کرده و درخواست خود مبنی بر شرکت در این رویداد را ثبت نمودند. در این مرحله 62 شرکت ایرانی، موفق به ثبت درخواست حضور در جیتکس شده و وارد مرحله ارزیابی شدند.

پس از انجام ارزیابی‌های اولیه و تایید استارتاپ‌ها، اولین ارائه‌ی ۶۲ استارتاپ‌ متقاضی حضور در جیتکس۲۰۲۰، در تاریخ ۱۹ مرداد در حضور تیم داوران و ارزیابان برگزار شد.

در گام بعدی، کمپ آموزشی (از تاریخ ۲۰ مرداد تا ۱۵ شهریور) به منظور توانمندسازی استارتاپ‌ها برای حضور شایسته در این رویداد بین‌المللی، در قالب وبینارهای مختلف و مرتبط با این رویداد از قبیل: آموزش بهبود مدل کسب‌وکار جهت ارائه به سرمایه‌گذار، تکنیک‌های حضور در نمایشگاه و نحوه ارائه و مذاکره با سرمایه‌گذاران و... برگزار شد.

پس از پایان دوره‌های آموزشی و توانمندسازی، جلسات متعدد منتورینگ با تیم‌ها برای ارائه انگلیسی، صورت گرفت و سپس تیم‌های متقاضی، در تاریخ ۲۲ و ۲۳ شهریور ماه به ارائه نهایی طرح‌های خود به زبان انگلیسی برای کمیته پذیرش که متشکل از نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری و سامانه تامین مالی و سرمایه‌گذاری کارن بود، پرداخته و امتیازات و آراء داوران را اخذ کردند. سرانجام از بین تمامی تیم‌ها، ۲۰ تیم برتر برای اعزام به جیتکس و حضور در پاد نمایشگاهی انتخاب شد.

پس از انتخاب نهایی شرکت‌ها، برای هرکدام از آن‌ها یک ویدیوی معرفی به زبان انگلیسی، برای عرضه در نمایشگاه جیتکس تهیه شد.

شایان ذکر است که ضمن اصلاح و تکمیل طرح‌های کسب وکار ۲۰ شرکت برگزیده توسط تیم کارشناسان کارن‌کراد، در طی این فرایندها، جلسات هماهنگی و مشاوره به استارتاپ‌ها نیز به صورت مداوم برگزار شده و برای ارتقای سطح کیفی طرح‌ها، تلاش‌های بی‌وقفه‌ای صورت گرفته است.

اقدامات لازم جهت تکمیل و پیگیری فرایندهای اخذ ویزا، اقامت و رزرو هتل و دیگر اقدامات لازم برای اعزام استارتاپ‌ها در زمان مقرر انجام شد و در روز ۱۵ آذر، هیئت ایرانی عازم امارات شدند.

ماجرای نخستین روز

در نخستین روز از شروع بخش Future stars  نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۰، ۵ طرح ایرانی در یکی از بخش‌های این رویداد، رقابت خود را آغاز کردند.

با توجه به تصمیمات خوب و هماهنگی‌های صورت گرفته بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی، اطلاعات ۲۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی منتخب برای حضور در نمایشگاه جیتکس، از ۳ ماه قبل از شروع نمایشگاه توسط کارن کراد، بر روی سامانه جیتکس ثبت شد و فرصت حضور این تیم‌ها در بخش Investor lunch و Super nova challenge  فراهم شد.

برای شرکت در این رقابت، اطلاعات شرکت‌ها، pitch deck، کاتالوگ، ویدیو معرفی و سایر اطلاعات شرکت و سرمایه مورد نیاز هر طرح، مورد سوال قرار گرفت.

5  شرکت ایرانی به مرحله نیمه نهایی رسیدند

برای حضور در بخش Super nova challenge ۲۵۰ شرکت ثبت‌نام کردند که در نهایت ۷۰ طرح برای راه‌یابی به مرحله نیمه نهایی انتخاب شدند. ۵ شرکت ایرانی نیز جزء راه‌یافتگان به مرحله نیمه‌نهایی بودند.

در ادامه این رقابت، ۷۰ طرح در روزهای یکشنبه و دوشنبه به ارائه طرح‌های خود برای داوران پرداخته و مورد ارزیابی قرار گرفتند.

اولین تیم ارائه دهنده ایرانی در این بخش، استارتاپ ‌«باینو» بود که بصورت آنلاین به ارائه برای داوران پرداخت. «روبوکیدرز» هم به عنوان دومین تیم ایرانی، فعالیت و خدمات خود را بصورت حضوری برای داوران تشریح کرد.

همچنین جلسات تیم‌های ایرانی در Investor lunch نیز در اولین روز از نمایشگاه آغاز شد درحالیکه برای هر طرح امکان ارسال درخواست جلسه به حدود ۱۰۰ شرکت سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده بود.

در پاد ایران نیز جلسات و مذاکراتی، مابین شرکت‌های ایرانی و سرمایه‌گذاران بین‌المللی صورت گرفت که منجر به معرفی طرح‌های نوآورانه ایران و ایجاد ارتباط با سرمایه‌گذاران بین‌المللی شد.

روز دوم چه گذشت؟

در دومین روز از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه جیتکس، ۳ تیم «استراکچر پلاس»، «سدنا» و «سایکلاپس» در مرحله نیمه نهایی بخش Super nova challenge به ارائه طرح‌های خود برای داوران پرداختند و بدین ترتیب، ارائه ۵ تیم ایرانی راه‌یافته به مرحله نیمه نهایی این رقابت، به پایان رسید.

در بخش دیگر این رویداد بزرگ، شرکت‌ها به طرح درخواست جلسه با سرمایه‌گذاران پرداختند و در جلساتی که از قبل برای پاسخگویی به سوالات سرمایه‌گذاران مقرر شده بود شرکت کردند. همچنین هر تیم در محل استقرار خود در پاد ایران، میزبان بازدیدکنندگان و سرمایه‌گذارانی‌ بود که در مورد طرح‌ها، ایده، کارکرد محصول و سرمایه‌های درخواستی طرح، متقاضی توضیحات بیشتر بودند.

سومین روز

در ادامه حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه جیتکس و عرضه محصولات فناورانه خود به بازدیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بین‌المللی، در سومین روز از حضور تیم‌های ایرانی در بخش future starsاین رویداد، ۱۵۵ جلسه سرمایه‌گذاری برگزار شد.

جلسات سرمایه‌گذاری ۲۰ شرکت ایرانی با ۱۵۵ شرکت سرمایه‌گذاری، با معرفی خدمات و محصولات، توضیحاتی پیرامون کارکرد محصولات، ایده، تیم، بازار هدف و ... طبق برنامه هماهنگ شده پیش رفت و بدین ترتیب ۱۵۵ شرکت سرمایه‌گذاری پای میز مذاکره با تیم‌های ایرانی نشستند.

همچنین در سومین روز از حضور تیم‌های ایرانی در نمایشگاه جیتکس، دکتر سیدمحمد حسینی، سفیر ایران در کشور امارات و دکتر علی وحدت، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با حضور در بخش future stars نمایشگاه gitex، ضمن بازدید از طرح‌های دانش‌بنیان ایرانی به گفتگو با تیم‌ها پرداختند.‌