بانک مرکزی امارات مانند همکار ایرانیاش از علائم اولیه بهبود خبرداد/ علائم آماری بهبود اقتصاد امارات کدامند؟
بانک مرکزی امارات به استناد گزارش های متعدد نشان داد که اقتصاد امارات در حال خروج از رکود است.
در این گزارش به توصیف چشم انداز پایدار اقتصاد امارات از نگاه موسسه مودی؛ تنوع بخشیدن به منابع اقتصاد ، تأمین هزینه های بیشتر برای زیرساخت ها و تشویق سرمایه گذاری خصوصی به عنوان معیار رشد و اشتغال خصوصی یاد شده و به استناد گزارش های متعدد در بازار املاک و مستغلات، تجرک در نیمه دوم سفرهای هوایی و کشف میادین نفت و گاز توسط شرکت ادونیک ابوظبی وضعیت را رو به بهبود توصیف کرده است.
به گزارش اتاق ایران و امارات به فاصله 24 ساعت ازاظهارات عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی ایران مبنی بر خروج از رکود، بانک مرکزی امارات مانند همکار ایرانی اش از «علائم اولیه بهبود» خبرداد.
همتی رییس کل بانک مرکزی ایران با اعلام این مطلب در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:بر اساس گزارش ادامه حساب های اقتصادی بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور که از فصل دوم سال جاری مثبت شده بود ،در سه ماهه سوم سال نیز مثبت بوده است.وی عنوان کرده است: رشد 3.9+ درصد با نفت و رشد 2.9+ درصد بدون نفت در سه ماهه سوم سال ثبت شده است. بنابراین اقتصاد در دو فصل متوالی دوم و سوم سال 1399 رشد مثبت داشته است. لذا امروز با اطمینان می توان از گذر اقتصاد ایران از دوره سخت تحریم و رکود ناشی از آن و ورود به دوره رشد مجدد اقتصادی خبر داد.
همتی ادامه داده است: با توجه به تداوم تحریم حداکثری علیه ایران و شیوع کرونا که موجب رکود و رشد منفی شدید در بسیاری از کشورها شده است، رشد حاصله مهم و حاصل از اجرای اقتصاد مقاومتی و نماد جهش تولید در شرایط تحریم است.
در همین حال بانک مرکزی امارات متحده عربی نیز مدعی شد: امارات متحده عربی یکی از اولین کشورهایی است که وارد مرحله بهبودی از بحران شده است ، زیرا در شاخص بهبود اقتصادی از پیامدهای اپیدمی منتشر شده توسط گروه تحقیقاتی "افق" برای ارزیابی توانایی ها و مولفه هایی که کشورها دارند ، که به آنها کمک می کند تا از بحران عبور کنند و از آن رکود خارج شوند.
در ژانویه 2020 ، آژانس رتبه بندی بین المللی ، مودی ، به دولت امارات متحده عربی درجه اعتبار Aa2 را که بالاترین رتبه حاکمیت منطقه ای است ، با چشم انداز پایدار برای اقتصاد ملی اعطا کرد.
مودی در گزارش خود درباره مشخصات اعتبار حاکمیت امارات متحده عربی اظهار داشت که نقاط قوت اعتباری امارات متحده عربی مربوط به قدرت اعتباری ، تولید ناخالص داخلی بالای سرانه و همچنین بهره مندی کشور از ثبات داخلی و روابط قوی و گسترده بین المللی است.
بانک مرکزی امارات متحده عربی انتظار بازگشت قوی به رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2021 را دارد ، زیرا دولت همچنان به تنوع بخشیدن به منابع اقتصاد ، تأمین هزینه های بیشتر برای زیرساخت ها و تشویق سرمایه گذاری خصوصی به عنوان معیار رشد و اشتغال خصوصی ادامه می دهد.
این بانک نوشت: علی رغم شرایط استثنایی ، ما تأیید می کنیم که یک حالت خوش بینی به شاخص هایی وجود دارد که بانک مرکزی امارات آن را به عنوان "علائم اولیه" توصیف کرد. علائمی مانند بازگشت سریع بهبود تجارت جهانی، از بین رفتن تدریجی محدودیت های حرکتی و قرنطینه ای، انتشار اوراق قرضه و صکوک، بازگشت فعالیت در بازارهای سرمایه و ثبات شاخص تورم در محدوده منفی در حالییی که سطح هزینه ها به حالت عادی برگشته است.
افزایش نرخ اشتغال در امارات
علاوه بر افزایش نرخ اشتغال در کشور در ماه دسامبر به میزان 1.7 درصد، رشد قیمت فروش املاک و مستغلات به صورت ماهانه و افزایش بازده اجاره از دیگر نشانه های خروج از رکود است.
در این گزارش آمده است: در طول سال 2020 ، تعدادی از شاخص های اطمینان بخش در مورد آینده بخش نفت و گاز در امارات متحده عربی ، به ویژه با موفقیت شرکت ملی نفت ابوظبی (ADNOC) در دستیابی به اهداف عملیاتی و مالی خود ، و حفظ رقابت ، انعطاف پذیری و تداوم تجارت با توجه به شرایط استثنایی که جهان در نتیجه گسترش "Covid 19" از آن در حال عبور است از دیگر نقاط قوت اقتصاد امارات به شمار می رود.
در زمینه اکتشافات ، توسعه و تولید ، مهمترین دستاوردهای ADNOC طی سال 2020 اعلام کشف یک مخزن 80 میلیارد فوت مکعبی جدید گاز طبیعی ابوظبی و دبی بود که به این ترتیب امارات می تواند به هدف دستیابی به خودکفایی برای دولت در تأمین گاز طبیعی نائل شود.
شورای عالی نفت، كشف جدید منابع غیر متعارف نفتی ( نفت شیل) در مناطق خشكی به میزان 22 میلیارد بشكه نفت نیز امید به اقتصاد امارات تزریق کرده و به تحكیم موقعیت این كشور در میان بزرگترین تأمین كنندگان انرژی در جهان كمك می كند.
با کشف این میادین نفتی موقعیت امارات را در جایگاه ششم جهان در لیست کشورهای دارای بالاترین ذخایر نفت تقویت می کند.
در "پتروشیمی و پالایش" ، "ADNOC" و "هولدینگ" - ADQ - از ایجاد یک شرکت "ارتقا" برای تحریک صنعت و رشد بخش پتروشیمی ، دستیابی به متنوع سازی اقتصادی و پیشبرد توسعه مبتنی بر فناوری در امارات متحده عربی خبر دادند.
دو طرف لیست اولیه ای از پروژه های سرمایه گذاری را که باید در "مجتمع مشتقات پتروشیمی رویس" توسعه یابد ، اعلام کردند. گفتنی است ارزش آنها بیش از 18 میلیارد درهم است و قرارداد این مجتمع نیز اعلام شد.
همچنین علی رغم شرایط بازار و چالش هایی که شاهد نوسان در قیمت نفت و عدم تمایل بسیاری از موسسات سرمایه گذاری برای انجام معاملات جدید نشان می دهند، ADNOC بار دیگر توانایی های برجسته و اعتماد به نفس زیادی را که در سراسر جهان از آن برخوردار است ، نشان داده و موقعیت خود را به عنوان یک مقصد سرمایه گذاری قابل اعتماد تثبیت کرده است.
همچنین این گزارش تاکید دارد. در سال 2020، 62 میلیارد درهم سرمایه گذاری مستقیم خارجی به امارات متحده عربی جذب کرد و مجموع سرمایه گذاری مستقیم خارجی که ADNOC از سال 2016 تاکنون جذب کرده است را به 237 میلیارد درهم رساند.
بر اساس داده های مرکز ملی رقابت و آمار ملی امارات؛ تراز تجاری کشور برای اولین بار مثبت شده است، کل تجارت خارجی غیرنفتی امارات متحده عربی طی 9 ماه اول سال 2020 حدود 1.03 تریلیون درهم بوده است
به علاوه این بر اساس داده های مرکز ملی رقابت و آمار ملی امارات؛ تراز تجاری کشور برای اولین بار مثبت شده است، کل تجارت خارجی غیرنفتی امارات متحده عربی طی 9 ماه اول سال 2020 حدود 1.03 تریلیون درهم بوده است که نشان می دهد تراز تجاری امارات برای اولین بار در ماه سپتامبر با مازاد 15٪ و رشد صادرات سه ماهه سوم 5.6٪ را ثبت کرده است.
با وجود چالش های تحمیل شده توسط "کوید 19" در تجارت جهانی ، تجارت خارجی غیر نفتی امارات متحده عربی در سه ماهه سوم سال 2020 با نزدیک شدن به سطح سه ماهه مشابه سال 2019 به 375 میلیارد درهم رسید که این رقم در سال 2019 ، 399 میلیارد درهم بوده است .
ارزش تجارت خارجی امارات طی 9 ماه نخست سال 2020 با واردات به ارزش 572.8 میلیارد درهم و صادرات توسط 191.32 میلیارد درهم و صادرات مجدد به ارزش 269.1 میلیارد درهم توزیع شد ، در حالی که مقدار کالاهای تجارت خارجی امارات در این مدت بالغ بر به 159 میلیون تن بوده است.
به نوبه خود ، بازار املاک و مستغلات در امارات متحده عربی فعالیت خود را در طول سال 2020 با وجود شرایط جدید تحمیل شده از همه گیری کرونا به اقتصاد جهان حفظ کرده است ، زیرا ارزش معاملات ثبت شده در حدود 275 میلیارد درهم از جمله فروش زمین ها ، مسکونی ، تجاری و واحدهای صنعتی و همچنین وام های رهنی و کمک های مالی که در امارات متحده عربی ثبت شده است.
تجارت دیجیتال در امارات متحده عربی شاهد بهبود قابل توجهی در طول دوره بحران کرونا بود ، زیرا ارزش پرداخت های معاملات دیجیتال در سال 2020 حدود 18.50 میلیارد دلار رسید
همچنین بر اساس گزارش جهانی دیجیتال 2021 صادر شده توسط بنیاد جهانی WeR Social که با همکاری شرکت "Hot Sweet" تهیه شده است، تجارت دیجیتال در امارات متحده عربی شاهد بهبود قابل توجهی در طول دوره بحران کرونا بود ، زیرا ارزش پرداخت های معاملات دیجیتال در سال 2020 حدود 18.50 میلیارد دلار رسید.
بازگشت تدریجی پروازهای هواپیمایی کشوری شاخص مهمی دیگری است که نشان دهنده موفقیت تلاش ها برای مهار تأثیر بحران کرونا و آغاز مرحله بهبودی از این همه گیری است، به ویژه با بهبود کامل بسیاری از بخش های اقتصادی مرتبط با سطح پیشرفت حاصل شده در زمینه هواپیمایی.
فرودگاه بین المللی دبی پس از یک سال بی سابقه و چالش برانگیز، با 25.9 میلیون مسافر در سال 2020 ، گام های مثبتی در جهت بهبودی برداشته است.
طبق گفته شرکت فرودگاه های دبی ، با توجه به تعداد مقصد جهانی که در حال حاضر توسط فرودگاه بین المللی دبی سرویس دهی می شود، بهبودی حاصل شده از منظر بازارها و مقصد جهانی بسیار زیاد است و با نرخ بازیابی 61درصدی به 147 مقصد رسیده است.
همچنین ترافیک سالانه اعداد مثبتی را در نیمه دوم سال 2020 نشان داده است، زیرا جابجایی بیش از 2.19 میلیون مسافر ماه دسامبر فراتر از انتظارات بود و داده های نهایی حاکی از بهبود چشمگیر در همه زمینه ها ، به ویژه بازگشت خدمات در بازارهای جهانی است.
تا کنون برای این پست دیدگاهی ثبت نشده است.