گزارش پروژه ارز دیجیتال عربستان و امارات نهایی شد/6 بانک عربی پروژه «عابر» را عملیاتی می کنند

10 آذر 1399 631 بازدید

بانک مرکزی عربستان و مرکز امارات گزارشی از نتایج پروژه "عابر" برای ارز دیجیتال مشترک منتشر  کردند که در آن نشان می دهد 6 بانک عربستانی و اماراتی به همراه شرکت IBM  پروژه ارز دیجیتال را کلید زده اند .

به گزارش اتاق ایران و امارات بانک مرکزی سعودی "سما" و بانک مرکزی امارات متحده عربی در بیانیه مشترکی نتایج پروژه "عابر" و اشتراک گزارش نهایی نتایج پروژه را اعلام کردند.در این پروژه بانک های  اولین ابوظبی ، دبی اسلامی، راجی ، ریاض ،انما و ای ان بی دی  شرکت می کنند.

این گزارش در 91 صفحه  قابل دسترس بوده و شما می توانید آن را اینجا به زبان عربی بخوانید.

طبق بیانیه بانک مرکزی عربستان ، دو بانک مرکزی پروژه "عابر" را به عنوان یک ابتکاری که یکی از اولین تجربیات جهانی در سطح بانک های مرکزی در این زمینه محسوب می شود ، آغاز کردند.

این پروژه با هدف اثبات اصل ارز دیجیتال، درک و بررسی ابعاد صدور ارز دیجیتال برای بانک های مرکزی (عمده فروشی CBDC) ، استفاده از فناوری جدید به منظور اجرای نقل و انتقالات مالی بین بانک های دو کشور به روشی است که کوتاه شدن زمان اتمام و کاهش هزینه آنها را تضمین می کند.

صدور ارز دیجیتال کاملاً تحت پوشش بانک مرکزی صادر شده به طور مشترک بین بانک مرکزی عربستان و بانک مرکزی امارات متحده عربی ، و فقط توسط دو بانک مرکزی و بانک های شرکت کننده در طرح به عنوان واحد تسویه حساب برای عملیات بانک تجاری در هر دو کشور استفاده می شود. این ارز رمزها کاربرد محلی و فرامرزی دارند.

این بانک اظهار داشت که راه حل ها ، نتایج و آموزه های اصلی آموخته شده در گزارش پروژه "عابر" که به مدت یکسال بررسی شده ، ثبت شده و قرار است با استفاده نتایج حاصل از پروژه را دو بانک مرکزی مذکور را بنایی  برای عملیاتی شدن آن در سالهای آینده  قرار دهند.

SAMA و بانک مرکزی امارات متحده عربی تأیید کردند که نتایج نهایی این پروژه با نتایج حاصل از تجربیات مشابه تعدادی از بانک های مرکزی در اثبات اینکه فن آوری سوابق توزیع شده به ارائه توانایی های لازم برای توسعه سیستم های پرداخت در سطح محلی و فرامرزی کمک می کند ، سازگار است.

دو طرف امیدوارند که این پروژه به عنوان پایه ای برای مطالعات و برنامه های بیشتر در مشارکت با بانک های مرکزی و سازمان های بین المللی مربوطه باشد که به ویژه در مطالعه پیامدهای ناشی از ابزارهای سیاست های پولی و ثبات بخش مالی و تأثیر امکانات مختلف فنی بر چارچوب های نظارتی و به طور کلی بخش متمرکز است.

پیش از این نیز در سال ۲۰۱۷، گزارشی مبنی بر همکاری مقامات پولی هر دو کشور منتشر شده بود.

در آن زمان مبارک رشید المنصوری، رییس بانک مرکزی امارات متحده عربی، به ‌صورت عمومی اعلام کرده بود که مؤسسات این کشور، در حال بررسی و مطالعه فناوری موردنیاز برای راه‌اندازی دارایی دیجیتال هستند. با این وجود، المنصوری در خصوص موارد استفاده این ارز پس از تکمیل مراحل ساخت آن محتاطانه عمل کرده و در آن زمان اعلام کرده بود که این ارز دیجیتال توسط مقامات پولی مرکزی این دو کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت و برای مصرف‌کنندگان خرد، در دسترس نخواهد بود.