دکتر فرزانگان اولویت های امارات در حوزه های فن آوری های نوین را تشریح کرد/ جلسه هیات مدیره اتاق ایران و امارات با انجمن کارآفرین استان تهران برگزار شد

07 آذر 1399 850 بازدید

اعضای هیات مدیره  اتاق بازرگانی  ایران و امارات  در وبینار که کمیسیون  دانش بنیان و استارتاپ های  این اتاق با اعضا انجمن جوانان کارآفرین استان تهران  برگزار شد به نحوه حضور شرکت های دانش بنیان در امارات و اولویت های  امارات در حوزه های فناوری های نو پرداختند و به پرسش های   در این  باره پاسخ گفتند .

به گزارش اتاق ایران و امارات  در این جلسه که به بررسی  و معرفی امکانات  اتاق ایران و امارات  برای ورود استارت آپ ها و محصولات دانش بنیان  ایران به کشورهای منطقه خلیج فارس به ویژه  امارات  اختصاص داشت ، دکتر فرشید فرزانگان گفت:  مهمترین دستاورد اتاق بازرگانی ایجاد تعامل  با اتاق بازرگانی دبی  است که در رتبه بندی های جهانی جزو اتاق های پیشتاز جهان است .

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات خاطر نشان کرد: طبق تعاملی که با  اتاق بازرگانی دبی داشته ایم امارات در پی آن است تا نیروهای متخصص  در حوزه هوش مصنوعی، تحلیل گر امنیت اطلاعات ، متخصص اینترنت اشیا توسعه دهندگان  نرم افزار و داده ها و اتوماسیون اداری را جذب کند و یا  برای پروژه های خود از این نیروها استفاده کند که خوشبختانه توان وعلمی  نیروهای متخصص ایرانی دراین حوزه ها بالا است.

• 10 شرکت پیشتاز درحوزه دانش بنیان به اتاق بازرگانی دبی معرفی می شوند

وی در این جلسه  پیشنهاد داد، انجمن جوانان کارآفرین استان تهران 10  شرکت برتر دانش بنیان این انجمن  را برای معرفی به اتاق دبی  انتخاب و رزومه وشرح مختصری از توانمندی خود را  در قالب 20 اسلاید  به زبان  انگلیسی به اتاق ایران و امارات ارایه کنند.

فرزانگان با اشاره به مشکلات فعلی برای ویزای ایرانی ها  گفت: نگاه ما باید به آینده باشد و بازار امارات برای شرکت های دانش بنیان بسیار بزرگ و درعین حال سخت است.

رییس اتاق ایران و امارات خاطر نشان کرد: هم اکنون چند مرکز  بزرگ با اولیت های فناوری های نوین در دبی فعال هستند که مهترین آنها عبارتند از: پارک علمی دبی، ابوظبی مستر سیتی،  انرژی خورشید محمد بن راشد، انستیتیوی عربی علمی و تکنولوژی شارجه،  تکنولوژی و فناوری راس الخیمه و مرکز تحقیقات  برتر آموزش و تحقیقات عملی است. همچنین بر اساس  اعلام های رسمی اولویت های دبی در بخش های فناورانه انرژی تجدید پذیر و انرژی پاک، حمل و نقل، نانو فناوری، آموزش، سلامت، آب و فضا است.

فرزانگان در ادامه به ترسیم فضای استارت آپ ها در دبی پرداخت و گفت: امروز در نقطه، نقطه دبی شاهد شگل گیری استارتاپ های زیادی بر بستر وب و مانند اسنپ فود هستیم و حاکم دبی نیز حمایت های مناسبی از این شرکت ها دارد.

وی ادامه داد: اماراتی ها در توسعه نرم افزارهای کاربردی  بسیار موفق عمل کرده اند به عنوان مثال شرکت سوق  که از سال 2005 کار خود را آغاز کرد توسط شرکت آمازون در سال 2019 و با قیمت 580 میلیون دلار خریداری شد ویا شرکت کریم که توسط یک پاکستانی الاصل  به نام شیخ مودسّر ایجاد شده بود ظرف 6  به حدی رشد کرد که توسط  شرکت اوبر 3.8 میلیارد درهم در سال گذشته رقم خورد و به فروش رفت.

• دبی  روی چه پروژه هایی کار می کنند؟

فرزانگان افزد: دبی مرکز دیتا منطقه منا و شهری هوشمند است که ضروری است  100 درصد خدماتش دیجیتالی شود و از این رو بر روی پروژه هایی  مانند: تاکسی هوایی ، تاکسی خودران،  پهباد کنترل ترافیک، هتل های هوشمند، ربات های پلیس  کار می کنند شبیه سازی زندگی در مریخ و انرژی خورشیدی  متمرکز هستند.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات  تاکید کرد ما باید با نگاهی به آینده همین مسیرهای مشخصی که امارات رفته و دولتش ترسیم کرده است را می رفتیم زیرا هم توان نیروهای مهندسی بالایی داریم و هم نیروهای جوان مستعد پیگیر.

وی درعین حال تاکید: درحوزه دانش بنیان شرکت ها و نیروهای خود جوش و فعالی را داریم که حاصل اندیشه های جوانان و متخصصان ایرانی است و این حق  آنها است که در منطقه بیشتر بدرخشند و تولیدات خود را عرضه کنند.

فرزانگان  خاطر نشان کرد: البته حضور دربازار امارات سخت است و نباید این طور فکر کرد که چون در بازار ایران موفق هستیم در آنجا نیز موفق خواهیم بود زیرا برای اماراتی ها کیفیت بسیار مهم است و شما با بازاری مواجه هستید که برندهای بزرگ و قدرتمندی در آنجا ریشه دوانده اند.

فرشید فرزانگان درادامه جلسه ودر پاسخ به این سئوال که شرکت های دانش بنیان با چنین پتانسیلی در امارات  چگونه می توانند حضور پر رنگتری داشته باشند، گفت: بعد از رفع مشکلات فعلی و صدورویزا، بدون شک مشکلی برای ایجاد شرکت در آن کشور وجود ندارد و ثبت شرکتها به خصوص در حوزه آی سی تی و فناوری های نو با دشواری خاصی مواجه نمی شود اما به شرکت های دانش بنیان  توصیه می کنم قبل از ورود به بازار امارات  کار خود را در سایر بازارهای منطقه مانند افغانستان و عراق عرضه کنند و تولیدات خود را به سطح استانداردهای بازار بین المللی امارات برسانند.

وی افزود: همچنین باید درعرضه کالا و خدمات حتما از مسیر سالم اقدام کرده و برای طرح‌های خود حتما توجیه اقتصادی داشت.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات  گفت: برای توسعه  خدمات ما تلاش کردیم تا با برقراری ارتباط با ایرانیان مقیم  امارات و دانشجویان مستعد ایرانی مقیم آنجا که هم مسلط به زبان عربی و انگلیسی هستند پل ارتباطی برقرار کنیم و اکنون می توان ادعا کرد که با پشتوانه این گروه ها بعد از باز شدن مسیر تجارت شرایط بهتری از گذشته خواهیم داشت.

• کلاس های آموزشی اولین قدم است

فرشید فرزانگان گفت: اتاق ایران مشترک ایران و امارات در تلاش است تا دوره های آموزشی در حوزه قوانین و مقررات نحوه صادرات و واردات و به طور کلی تجارت برگزار کند تا کسانی که  قصد ورود به این بازار را دارند اما تجربه ای ندارند از پایه  خود را آماده کنند.

او ادامه داد: به عنوان نمونه هم اکنون با برخی از دانشجویان مقیم دبی در تلاشیم تا برنامه موبایلی طراحی کنیم و به وسیله آن صنایع دستی  ایرانی در آنجا فرصت بیشتری برای عرضه پیدا کند.

وی  ادامه داد: کسانی که قصد ایجاد شرکت و تجارت در دبی دارند می توانند با کمک دو موسسه حقوقی که با اتاق ایران و امارات تفاهمنامه دارند  بدون دغدغه و سریع کار خود را با تخفیف ویژه دنبال کنند همچنین این موسسه ها  قادرند چنانچه افرادی قصد پیدا کردن اسپانسر عربی دارند  به آنها کمک کنند.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات  تاکید کرد باید از ظرفیت‌های منطقه فارغ از نگاه‌های سیاسی برای استفاده از نیروها و توان مهندسی ایرانیان استفاده کرد و برای آن برنامه ریزی دقیقی داشت. و نباید اجازه داد صادرات محصولات دانش بنیان تنها در حد حرف و یا در اذهان متخصصان ایرانی  باقی بماند و به بازار داخلی بسنده کنند.