گفت و گو با رئيس اتاق بازرگاني ايران و امارات مطرح شد؛بررسی ظرفيت هاي تجارت با امارات
حجم تجارت ميان ايران و امارات ٢١ ميليارد دلار است كه از اين ميزان ٣٠ درصد مربوط به صادرات ايران است.
عرفان شاكري به خبرنگار روابط عمومي اتاق بازرگاني ايران و امارات،گفت:بقيه اين تراز تجاري مربوط به واردات بوده جهت توزيع به ساير كشورها كه در آمار بايد به آن دقت كنيم.
وي افزود:عمده موارد صادراتي ما هم فرش و خشكبار و زعفران و مواد غذايي و آثار هنري ماست اما پتانسيل خوبي هم در مصالح ساختماني،كاشي و سراميك و سنگ وجود دارد كه مي تواند توسعه صادرات خوبي براي ما داشته باشد.
رئيس اتاق بازرگاني ايران و امارات افزود:محصولات كشاورزي و مواد غذايي هم در رسته آمار صادراتي ماست و در امارات در اين بخش ها نياز احساس مي شود و ايران مي تواند بازار خوبي ايجاد كند.
شاكري افزود:خدمات فني و مهندسي،مصنوعات چوبي و فلزي و صنايع و معادن و محصولات پتروشيمي قابليت صادرات به امارات را دارند.
وي با اشاره به جنگ اوكراين و روسيه گفت:اين جنگ هم فرصت هايي را ايجاد كرده است هم كمبودهايي را.در حوزه حمل و نقل زميني، دريايي و هوايي مي توانيم از فرصت استفاده كنيم.شركت هاي حمل و نقل و فورواردري ما مي توانند از اين فرصت بهره مند شوند و در حال حاضر مسير ترانزيت بسيار حائز اهميت است.
وي در خصوص ايجاد مسير ترانزيتي مشترك ميان ايران و امارات از راه اندازي اين مسير خبر داد و گفت:اين يك كار مشترك است و امارات با ايران وارد مذاكره شد و مسير زميني ايجاد شده است و چند پارت هم محموله به تركيه صادر شده است.
رئس اتاق ايران و امارات در خصوص توزيع محصولات در منطقه گفت:چون ما به درياي شمال متصل هستيم،امكان حمل و نقل براي ما فراهم است و مي توانيم محصولات را از اين مسير ترانزيت كنيم.
وي در خصوص توليدات غلات،برنج و گندم و چاي نيز گفت:اين محصولات متقاضي بسيار دارد و از اين فضا مي شود براي توسعه صادرات استفاده كرد.
عرفان شاكري با اشاره به سرمايه گذاري هاي مشترك گفت:ما بايد فضايي را فراهم كنيم كه سرمايه گذاران اماراتي بتوانند در ايران سرمايه گذاري امن كنند.
وي در خصوص وظايف اتاق بازرگاني ايران و امارات نيز گفت:اتاق بازرگاني ايران و امارات به تجار و صادركنندگان مشاوره تخصصي مي دهد و امر تجارت را تسهيل مي كند.
وي در خصوص كشت فراسرزميني نيز گفت:اين فعاليت هم در دستور كار است و امارات از زمين ها و مزارع كشاورزي ما با توجه به حاصلخيزي مزارع ايران مي تواند استفاده كند و محصولات را كشت بدهد و از اينجا در مناطق آزاد ايران يا از خود امارات به اقصي نقاط دنيا صادر كنند.
شاكري در حوزه جذب سرمايه از سوي امارات نيز گفت:امارات در حوزه صنعت دارو،كشاورزي،تجهيزات پزشكي و صنايع غذايي و فناوري هاي نوين و توسعه پايدار جذب سرمايه مي كند و در برنامه چشم انداز ٥٠ ساله اش اين برنامه وجود دارد.
وي افزود:اماراتي ها مي توانند با توجه به برنامه دولت ايران به نام نهضت ملي مسكن و افزايش ساخت مسكن،در اين حوزه وارد شوند و "سازنده هاي معتبر و به نام" اماراتي و شركت هايي كه در اين حوزه فعال هستند،در ايران سرمايه گذاري كنند،به خصوص در حوزه بلندمرتبه سازي و برج سازي فعاليت كنند چرا كه تجربه لازم در اين حوزه را دارند.
شاكري در خصوص مناطق آزاد و ظرفيت هاي همكاري نيز گفت:اين حوزه مي تواند به شكل سرمايه گذاري مشترك اجرايي بشود يعني بخشي از محصول در ايران توليد شود و بخشي در امارات و اين اتفاقات سبب مي شود كه فعالين اقتصادي در مسير توسعه مناسبات تجاري قرار بگيرند.
تا کنون برای این پست دیدگاهی ثبت نشده است.