سایه سنگین معاهده کشورهای عربی با رژیم غاصب صهیونیستی بر سر صادرات میوه
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با انتقاد از قیمتهای پایه صادراتی گفت: معاهدات کشورهای عربی با رژیم غاصب صهیونیستی، صادرات محصولات میوه و ترهبار ایرانی را تحتالشعاع قرار داده است و اکنون بانک مرکزی و دستگاههای تصمیمگیر باید برای تسهیل در صادرات این محصولات، چاره دیگری به جز دستورالعملهای فعلی بیاندیشند.
به گزارش روابط عمومی اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات؛ رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: هجوم تحریمهای ظالمانه و برخی معاهدات منطقهای، شرایط را دشوار کرده و صادرکنندگان باید در مقابل نیروهای بیرونی بایستند تا بتوانند صادرات انجام دهند.
وی با اشاره به برخی معاهدات منطقهای که از سوی کشورهای عربی با رژیم متخاصم صهیونیستی منعقد شده، افزود: برای انجام امضای این معاهدات، پس از آنکه اولین هواپیما، سران صهیونیستی را وارد کشورهای عربی کرد، دومین هواپیما شامل مواد غذایی و میوه تولیدی این کشور بود که به منطقه وارد شد؛ پس آنها میخواهند ایران را در تنگنا قرار دهند و اگر قرار بر این باشد که از داخل هم مشکلات را بیشتر و فضا را سختتر کنیم، چیزی از صادرات باقی نمیماند.
به گفته نورانی، چند سالی است که به دلیل تحریمهای ظالمانه، صادرات میوه و ترهبار ایران در حد مویرگی قرار دارد و با توجه به اینکه هزینههای صادرات مویرگی بسیار بالا است، نباید فضایی را فراهم کرد که با دست خود، صادرات را از بین ببریم و یا برای آن برنامه و قانون بنویسیم که عملا پیمانسپاری ارزی را اجرایی میکند؛ به خصوص اینکه اینها روشهایی است که ما در شرایط صلح باید انجام دهیم که همه چیز سر جای خودش باشد.
وی ادامه داد: اینکه ما امروز بخواهیم از یک سو برای خودمان قانون وضع کرده و نتوانیم آن را اجرا کنیم و از سوی دیگر، سربازان اقتصادی که صادرکنندگان بودند را، تبدیل به قاچاقچیان ارز و کسانی که ارز خود را وارد کشور نمیکنند کرده و این طور جلوه دهیم که منشا تامین ارز واردات آنها نیز نامشخص است، شرایط کشور را بهبود نمیبخشد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران تاکید کرد: اگر قرار است صادرات صورت گیرد، شرایط کنونی مساعد صادرات نیست، چراکه غیر اینکه برای همه صادرکنندگان رعب و وحشت ایجاد کردهایم، راه به جایی نخواهیم برد.
وی اظهار داشت: کدام صادرکننده به ویژه صادرکنندههای میوه و ترهبار، خشکبار و خدمات فنی و مهندسی است که ارز خود را وارد کشور نکند؛ در این اوضاع و احوال نابسامانی که ما داریم هر کدام به یک طریقی ارز خود را وارد میکند، یکی در کیف سامسونت و دیگری با خرید کالا و یکی دیگر، از طریق صرافیها؛ پس ارز وارد کشور شده است تا نیازها را مرتفع نماید.
به گفته نورانی، دولت برای خود داستانهای عجیب و غریبی میبافد و میگوید ارز از کجا آمده و به کجا میرود تا در نهایت از صادرکننده بخواهد ارز خود را در سیستم نیما وارد کند؛ در حالیکه این روند در شرایط صلح و در زمانی امکانپذیر است که ما بتوانیم کارهای بینالمللی را خیلی روشن انجام دهیم؛ نه اینکه همچون امروز، مخفیانه کار کنیم تا ارز را بتوانیم به کشور برگردانیم.
وی با بیان اینکه صادرکنندگان خوشنام و با سابقه از ادامه مسیر، نا امید شدهاند، افزود: در این شرایط، کالا روی دست تولیدکننده، کشاورز و باغدار مانده و آن وقت ضرر آن را باز دولت باید پرداخت کند.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران توضیح داد: تمام صادرکنندگان حتی ارزی که پس اندازشان ناست را نیز، اکنون تبدیل به ریال میکنند تا بتوانند به روند رو به رشد صادراتی و بازرگانی خود ادامه دهند؛ اما دولت نشسته و برنامهریزی میکند که ارز حاصل از صادرات چگونه و در چه مدت زمانی به کشور بازگردد که این خطایی بزرگ است.
وی ادامه داد: کدام شرکت حمل و نقلی سر موقع کالایی فسادپذیر را به مقصد میرساند که انتظار داشته باشیم راس چهارماه صادرکننده پول خود را به کشور برگرداند؛ این در حالی است که بسیاری از کالاهای ما به دلیل نقص فنی کانتینر یا نبودن کانتینر یخچالی یا اتمام گازوئیل، با ضایعات مواجه میشوند و بنابراین باید با خیلی از کشورهایی که تولیدکننده میوه، ترهبار، سبزیجات و صیفی جات هستند، چانه زنی کنیم تا بتوانیم کالاهای خود را به صورت امانی به فروش برسانیم.
نورانی معتقد است که از یک طرف فشار تحریم ها و از طرف دیگر شیوع ویروس کرونا و درگیری های کشورهای همسایه شرایط حمل و نقل بین المللی را با مشکلاتی همراه کرده است و باعث شده تا صادرکنندگان، مجموعه کالای خود را به کشور ثالث ببرند و از آنجا به کشور مورد نظر صادر کنند که در این راستا باید اسناد و مدارک تغییر کند.
وی با بیان اینکه این فرآیندها، هزینههایی هستند که هیچجای دستورالعملهای دولت دیده نشدهاند، خاطرنشان کرد: قیمت پایههای صادراتی با اشکالات فراوان مواجه است؛ این در حالی است که سال گذشته در پیک تولید گوجه فرنگی، قیمت پایه صادراتی این محصول از موز بالاتر بود به همین دلیل صادرات آن به شدت کاهش یافت؛ پس مجموعه سیاستهای غلط دولت باعث میشود تا صادرات سرعت گیرد یا متوقف شود.
منبع: اکسپورتنا
تا کنون برای این پست دیدگاهی ثبت نشده است.