عرفان شاکری در جمع سفرای کشورهای همسایه مطرح کرد: چهار پیشنهاد اتاق ایران و امارات برای توسعه تجارت با امارات
عرفان شاکری رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات در جمع سفرای کشورهای همسایه مطرح کرد: چهار پیشنهاد اتاق ایران و امارات برای توسعه تجارت با امارات را ارائه داد.
به گزارش اتاق بازرگانی ایران و امارات، وزارت امور خارجه در آخرین روز از همایش «گردهمایی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه» میزبان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، رؤسای کلیه اتاقهای مشترک با کشورهای همسایه، رئیس انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی بود. در این نشست درخصوص نحوه همکاریهای بخش خصوصی با وزارت امور خارجه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
تقویت دیپلماسی اقتصادی و زیرساختهای تجاری را همزمان دنبال کنیم
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران بر اهمیت توجه به زیرساختهای صادرات به همسایگان تأکید کرد. وی با اشاره به تصمیم اتاق بازرگانی مبنی بر تأسیس دفاتر منطقهای اظهار داشت، ارائه اطلاعات مرتبط با قوانین گمرکی و تجاری و استانداردهای کشورهای همسایه به بازرگانان ایرانی از سوی نمایندگیهای ایران در این کشورها، میتواند مانع از بروز مشکلاتی شود که از عدم آگاهی نسبت به قوانین و مقررات مقصد پیش میآید.
رئیس اتاق ایران در دیدار وزیر امور خارجه و سفرای کشورهای منطقه ضمن تأکید بر تقویت دیپلماسی اقتصادی بر توسعه زیرساختهای تجاری به صورت همزمان تأکید کرد.
او با نگاهی به تجربه جهانی و آنچه در کشورهای توسعهیافته وجود دارد، گفت: در همه این کشورها، سیاست به اقتصاد کمک میکند و با رعایت این اصل میتوان شرایط متفاوتی را بر کشور حاکم کرد. به ویژه در وضعیت کنونی کشور که برای تقویت اقتصاد توسعه روابط خارجی اهمیت بسیاری دارد.
رئیس اتاق ایران نقش، ظرفیت و توان سفارتخانههای ایران را در این شرایط بسیار پررنگ توصیف کرد و افزود: علاوه بر اینکه توسعه سطح روابط کشور با همسایگان بسیار اهمیت دارد، توجه به این نکته نیز ضرورت دارد که تنها دو برابر شدن حجم تبادلات بین ایران و همسایگان هدف نیست چون همین الان هم شاهد صف کشیدن کامیونها و توقف چند روزه آنها در مرزها هستیم. چون زیرساختهای مرزی و گمرکی مناسبی در اختیار نداریم.
شافعی تقویت زیرساختهای تجاری، تجهیزات مرزی، امکانات گمرکی و سایر بخشهای مرتبط را همزمان با توسعه سطح روابط تجاری و سیاسی بین ایران و کشورهای مقصد را ضروری خواند.
فقر اطلاعاتی بخش خصوصی درباره قوانین تجاری کشورهای مقصد
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در ادامه به فقر اطلاعاتی بخش خصوصی درباره قوانین تجاری، سرمایهگذاری، گمرکی، استانداردی و غیره کشورهای مقصد اشاره و تأکید کرد: برای رفع این ضعف، سفارتخانهها نقش مهمی دارند، آنها میتوانند این اطلاعات را در اختیار اتاق ایران قرار دهند تا با ترجمه و توزیع آنها بین فعالان اقتصادی زمینه را برای تقویت سطح همکاریها مهیا کنیم.
او در بخش دیگری از سخنان خود به برنامهریزی اتاق ایران برای تأسیس ۵ دفتر تجاری در ۵ نقطه دنیا که جزء اولویتهای تجاری کشور محسوب میشوند اشاره و تصریح کرد: تا کنون دو دفتر را نهایی کردهایم که در حال نهایی شدن هستند. درباره سه دفتر دیگر هم لازم است با همکاری وبر اساس شناسایی اولویتها در منطقه عمل کنیم.
چهار پیشنهاد اتاق ایران و امارات برای توسعه تجارت با امارات
همچنین در این نشست مهندس عرفان شاکری رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات پیشنهاد احیا کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور ایران و امارات، اولویت به کارگیری رایزن اقتصادی در امارات با توجه به حجم مبادلات تجاری، حضور فعالان تجاری و نمایندگان اتاقهای مشترک در دیدارهای مقامات دو کشور و توسعه ناوگان حمل و نقل دریایی استاندارد برای افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور ایران و امارات را مطرح کرد.
وی با بیان این که از ابتدای سال تا کنون ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور ایران و امارات ۱۴ میلیارد دلار شده و پیشبینی میشود که تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۲۰ میلیارد دلار برسد، گفت: کشور امارات متحده به عنوان یکی از شرکای اصلی ایران در حوزه تجارت خارجی است و لذا اولین رایزن جدید باید در این کشور مستقر شود.
او همچنین خواست تا تأسیس دفتر تجاری در امارات در ماههای آینده در اولویت قرار بگیرد زیرا به غیر از حجم بالای مبادلات، توسعه روابط در دستور کار قرار گرفته و روند مذاکرات خوب پیش می رود. همچنین سرمایهگذاران اماراتی نیز تمایل به سرمایهگذاری در ایران دارند و نباید این فرصتها را از دست بدهیم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه خاطر نشان کرد: برای توسعه روابط میتوان از پتانسیلهای موجود در امارات به ویژه برادر خواندههای اتاق ایران و امارات یعنی شورای بازرگانان ایرانی دبی استفاده کرد و ما در تلاش برای توسعه روابط با آنها هستیم.
شاکری در بخش دیگری از سخنان خود به کمبود کانتینر و حمل و نقل اصولی اشاره کرد و گفت: مشکلات حمل و نقل و بستهبندیهای غیر استاندارد برای صادرات به کشور امارات به ویژه محصولات کشاورزی مشهود است و پیشنهاد میکنیم در این باره از توان شرکتهای حمل و نقل داخلی و خارجی استفاده و برای صادرات اصولی و با ارزش افزوده بالاتر برنامهریزی شود.
وی ادامه داد: این مشکل نه فقط برای کالاهای صادراتی که برای ورود به موقع مواد اولیه بعد از رسیدن کالاها به بنادر امارات موجب ضربه به اقتصاد کشور می شود.
گفتنی است در این نشست برخی از رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران و رؤسای اتاقهای مشترک در کشورهای همسایه، دیدگاههای خود را در خصوص راههای افزایش صادرات و تسهیل تجارت منطقهای بیان کردند.
ضرورت تمرکز بر صادرات کالاهای باکیفیت داخلی، فعالسازی بیش از پیش شرکتهای ارائه دهنده خدمات فنی و مهندسی و توسعه دفاتر منطقهای بخش خصوصی بخشی از نکات مورد اشاره سفرا و سرکنسولهای ایران در کشورهای همسایه بود.
تا کنون برای این پست دیدگاهی ثبت نشده است.