عواقب وخیم کرونا برای اقتصاد امارات

02 خرداد 1400 527 بازدید

داده های اولیه نشان می دهند اقتصاد امارات سال قبل ۶.۱ درصد کوچک شده است.

به گزارش اتاق ایران و امارات به نقل از بلومبرگ، با وجود شیوع نسبتا پایین کرونا در امارات در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه، رشد اقتصادی این کشور کمتر از چیزی بود که پیشتر تصور می شد. مرکز آمار امارات با بیان اینکه در نتیجه شیوع کرونا، شماری از بخش های کلیدی اقتصاد امارات دچار آسیب شده اند، رشد اقتصادی این کشور در سال گذشته را منفی ۶.۱ درصد اعلام کرد.

امارات متحده قطب اصلی تجارت، حمل و نقل دریایی و هوایی و گردشگری خاورمیانه محسوب می شود اما تمامی این فعالیت ها در نتیجه کرونا با رکود سنگین مواجه شده اند. پیش از این نیز بانک مرکزی امارات اعلام کرده بود اخلال در زنجیره تامین، محدودیت فرصت های صادراتی و کاهش تمایل مصرف کنندگان داخلی به خرج بیشتر فشار زیادی را متوجه اقتصاد دومین اقتصاد بزرگ عربی کرده است.

در بین بخش های مختلف، مواد غذایی با رشد منفی ۲۳.۶ درصدی بیشترین تاثیر را در ثبت این رشد داشته است و پس از آن نیز بخش خرده فروشی با رشد منفی ۱۳.۱ درصدی و ساخت و ساز با رشد منفی ۱۰.۴ درصدی قرار دارند.

لازم به ذکر است که متوسط رشد اقتصادی سالانه امارات در بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ معادل ۳.۸ درصد بوده است که بالاترین رشد ثبت شده مربوط به رشد ۹.۸ درصدی سال ۲۰۰۰ و کمترین رشد ثبت شده نیز مربوط به سال ۲۰۲۰ با منفی ۶.۱ درصد بوده است. پیش بینی می شود اقتصاد امارات امسال ۳.۲ درصد رشد کند.

پیش از این بانک مرکزی امارات اعلام کرده بود اعتبار بسته حمایتی خود از اقتصاد این کشور در برابر ویروس کرونا را دو برابر کرده و به ۲۵۶ میلیارد درهم ( ۷۰ میلیارد دلار) افزایش داده است. این بسته شامل اقدامات حمایتی از بانک ها، ارایه تسهیلات ارزان قیمت به کسب و کارهای کوچک و متوسط و تزریق نقدینگی به بازارهای مالی می شود.

بانک مرکزی امارات هم چنین با کاهش نرخ ذخیره بین بانکی به هفت درصد قدرت وام دهی بانک های این کشور را به ۱۶.۶ میلیارد دلار افزایش داده است.