همراهی وزیر با پیشنهاد اتاق مشترک ایران و امارات / آبائی: مدیریت پاویون ایران را یک ماه در اختیار اتاق ایران و امارات قراردهید
سکاندار وزارت صنعت، معدن و تجارت در واکنش به اظهارات هیات مدیره اتاق ایران و امارات گفت: برگزاری اکسپو دبی در سال جاری با حضور صادرکنندگان تاثیر مثبتی دارد.
علیرضا رزم حسینی با تاکید بر این که باید زمینه حضور بخش خصوصی را در فضای نمایشگاه فراهم کرد، از صادرکنندگان خواست تا از این فرصت بهره کافی را ببرند.
به گزارش اتاق ایران و امارات، سادینا آبائی عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات در نشست هم اندیشی برنامه های توسعه صادرات کشور، بر هم افزایی و تعامل مسئولان با این اتاق در برگزاری بهترپاویون جمهوری اسلامی ایران در اکسپو ۲۰۲۱ تاکید کرد و گفت: اکسپوی ۲۰۲۱ فرصت ارزآوری و درخشش صنایع پیشتاز و معرفی برندهای بزرگ را فراهم می کند.
نه به حضور سنتی!
سادینا آبائی در این نشست هماندیشی که با حضور وزیر صمت، نمایندگان مجلس، تشکلها و انجمنهای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی برگزار شد، افزود: اکسپو ۲۰۲۰ دبی با شعار «پیوند ذهنها، خلق آینده» بستری منحصربهفرد برای بهاشتراکگذاری درسها، راهحلها و ایدهها برای ساخت فردایی بهتر را در اختیار جهانیان قرار میدهد.
وی تاکید کرد: باید حضور بخش خصوصی در چارچوب شعار نمایشگاه اکسپو تقویت شود وحتی اگر بنا است در حوزه هایی مانند معادن در اکسپو شرکت کنیم باید با نگاهی به آینده و تکیه بر تکنولوژی های جدید باشد و نباید به شکل سنتی در نمایشگاه حضور پیدا کنیم.
اکسپو؛ فرصتی طلایی برای ارزآوری
وی در ادامه تصریح کرد: این اکسپو یک فرصت طلایی برای ایران است که در مدت شش ماه میتواند ارز آوری بسیار زیادی برای کشور داشته باشد.
عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات اضافه کرد: مسئولان ذیربط با تعامل و هم افزایی مسئولیت یک ماه از ۶ ماه برگزاری و برپایی پاویون جمهوری اسلامی ایران در اکسپو را به اتاق بازرگانی و اتاق مشترک ایران و امارات اختصاص دهند.
رویدادی برای درخشش صنعت ایران و برندهای بزرگ
آبائی ادامه داد: این رویداد بزرگ یکی از نمایشگاه هایی است که در آن صنعت ایران و برندهای بزرگ و پیشتاز میتوانند به خوبی بدرخشند.
وی گفت: امارات برگزاری این نمایشگاه را به دلیل شیوع کرونا یک سال به تعویق انداخت، اما سال ۲۰۲۱ این رویداد قطعی برگزار میشود و ما نیز باید حضوری پویا و تاثیرگذار داشته باشیم.
آبایی همچنین در تشریح این نشست به روابط عمومی اتاق ایران و امارات گفت: نمایندگان بخش خصوصی در این نشست هم اندیشی به طرح مشکلات سر راه صادرات تاکید کردند که از جمله می توان به مواردی چون مشکل بازگشت ارز، نوسانات نرخ ارز، پیمان سپاری ارزی ،کمبود یخچال کانتینری و... اشاره کرد.
وی افزود: همچنین دراین نشست با اشاره به اینکه ظرفیت داخل در ارائه خدمات فنی و مهندسی تکمیل شده بر فراهم آوردن امکان صادرات خدمات فنی و مهندسی به عنوان یکی از موتورهای پیشران رشد اقتصادی تاکید شد.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران و امارات از حضور روسای اتاقهای مشترک ایران وکشورهای همسایه در این نشست هم اندیشی خبر داد و گفت: روسای اتاقهای مشترک ایران و هند، ترکمنستان، ترکیه، عمان، افغانستان و... حضور داشتند.
وی گفت: نمایشگاه اکسپو دبی متولیان زیادی دارد و هر کسی مدعی است که من مسئول برقراری نمایشگاه هستم اما اجازه بدهید که فقط یک ماه اتاق بازرگانی ایران وامارات با استفاده از توان بخش خصوصی که در چارچوب شعار نمایشگاه حرف هایی برای گفتن دارند، مدیریت پاویون ایران در نمایشگاه را بر عهده بگیرد.
وی گفت: اتاق ایران و امارات در جلسات مشورتی برای نمایشگاه اکسپو دبی همواره حضور موثری داشته و دارد اما متاسفانه به رغم این که نمایشگاه در کشور امارات متحده عربی برگزار می شود و شرکت های همکار بزرگ و برندهای معروفی را برای حضور آبرومندانه ایران در نمایشگاه دبی شناسایی کرده اما نقشی در حوزه عملیاتی برای این اتاق تعریف نشده است.
آبائی خاطر نشان کرد: امیدواریم که با توجه به حوزه های فعالیت تخصصی اتاق در کشور امارات و شناخت توانمندی و ظرفیت هایی که در آنجا وجود دارد بتواند نقش بیشتری را ایفا کند.
همت وزارت صمت در رفع موانع حوزه صادرات
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره بر نقش بخش صادرات در تامین مواد اولیه تولید، و تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در شناسایی و رفع موانع در حوزه صادرات گفت: وزارت صمت در راستای تحقق شعار سال، اقدام به تدوین بسته پیشنهادی در سه سطح وزارتخانه، دولت و مجلس شورای اسلامی کرده است.
وی ضمن قدردانی از صادرکنندگان، بیشترین فشار در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی را بر حوزه صادرات دانست و گفت: از ۴۰ میلیارد دلار واردات مواد اولیه، ۳۵ میلیارد دلار آن حاصل از بخش صادرات بوده است و اگر بخش صادرات و تلاش و همت صادرکنندگان نبود، بسیاری از کارخانجات تولیدی در کشور قادر به فعالیت نبودند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه رفع موانع و حل مشکلات حوزه صادرات از وظایف وزارت صمت است، تصریح کرد: مصوبات مختلفی در راستای حمایت از این حوزه ابلاغ شده است و مشکلات زیادی در این حوزه برطرف شده است؛ این جلسه نیز به منظور شناسایی موانع و دریافت اطلاعات و نکات موثر در حوزه صادرات برگزار شده است و ما در وزارت صمت به صورت جدی پیگیر رفع موانع در بخش تجارت بینالمللی هستیم.
رزمحسینی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر لزوم مشارکت بخش خصوصی در شناسایی و رفع موانع در حوزههای مختلف اقتصادی، گفت: از ابتدا و در چارچوب اختیارات قانونی که داشتیم، تلاش کردیم تا بخش خصوصی در تصمیمگیری ها مشارکت داشته باشد و در روز اول فروردین و بلافاصله پس از نامگذاری و انتخاب شعار سال، موضوع مانعزدایی و پشتیبانی از تولید به صورت جدیتر در دستور کار وزارت صمت قرار گرفت و یکی از اقدامات مهمی که در همین راستا انجام گرفت تهیه بسته پیشنهادی در زمینه تحقق شعار سال و در سه سطح بود.
وی با توضیح اینکه وزارت صمت در گام اول نخست در چارچوب اختیارات خود بخشنامههایی را در زمینه مانعزدایی و پشتیبانی از تولید تدوین و به بخشهای زیر مجموعه خود ابلاغ کرده است، افزود: بسته دوم مربوط به اقدامات سایر وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط با حوزه تولید است و بسته سوم مربوط به قوانین مزاحم این حوزه است که به ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ارسال شده و امیدواریم با تعامل و همکاری خوبی که بین بخشهای مختلف ایجاد شده است شاهد افزایش فعالیت صادرکنندگان باشیم.
هدف 250 میلیارد دلاری صادرات
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی نیز در این جلسه گفت: از حجم ۲۵ هزار میلیاردی تجارت جهانی باید حداقل یک درصد سهم کشور ما شود، ما ۲۵۰ میلیارد دلار زمینه صادرات غیر نفتی داریم اما امروز فاصله زیادی تا رسیدن به این هدف داریم.
مفتح اضافه کرد: به لطف خدا هماهنگیهای بسیار خوبی با سایر ارگانها مثل بانک مرکزی انجام شده است و هدف ما رسیدن به ۲۵۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی است.
وی تصریح کرد: توسعه صادرات میتواند یکی از ابزارهای رسیدن به اقتصادی قوی باشد.
قایم مقام وزیر در امور بازرگانی در ادامه گفت: صادرات خدمات فنی مهندسی یکی از بخشهایی است که ظرفیتهای خیلی بالایی در زمینههای مختلف مثل نفت، ساختمان، نساجی و غیره دارد.
همچنین رئیس کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: حوزه کشاورزی در دو بخش تجارت و سرمایهگذاری با مشکلات و چالشهایی روبرو است، تصریح کرد: در طی ۴۰ سال گذشته بالاترین سرمایهگذاری دولتها در بخش کشاورزی، چهار درصد بوده است و هنوز سرمایهگذاری و تجارت کشاورزی در کشور بصورت سنتی است و لازم است توجه بیشتری در این دو حوزه شود.
سید جواد ساداتینژاد نگاه دستگاه و متولی تولید در بخش کشاورزی را در اغلب موارد، محدود به رفع نیازهای داخلی توصیف کرد و افزود: در بخش تولید، اقدامات زیادی برای کاشت و تولید هدفمند برای صادرات انجام نشده است؛ در حوزه ارزش افزوده و افزایش سطح عملکرد، تقریبا از ظرفیتهای موجود در کشور استفاده نشده است و تلاش کمیسیون کشاورزی ارتقاء و بهبود وضعیت سرمایهگذاری و تجارت در بخش کشاورزی است.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود خواستار توجه بیشتر وزارت امور خارجه به حوزه صادرات و فعالیتهای اقتصادی شد و گفت: تلاشها و تغییر رویکرد در وزارت امور خارجه و حوزه معاونت اقتصادی ایجاد شده است اما لازم است علاوه بر تسریع در تغییر رویکرد، در کنار نگاه سیاسی و امنیتی، به حوزه اقتصادی و ایجاد بازار بینالمللی برای محصولات صنعتی و کشاورزی کشور نیز توجه شود و امیدواریم به زودی شاهد اتفاقات بزرگ و مثبتی در حوزه صادرات و اقتصاد کشور باشیم.
ضرورت وجود یک متولی واحد در بخش صادرات
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران نیزبا تاکید بر نتایج مثبت و موثر وزارت صمت در توسعه تجارت بینالمللی دسترسی به اطلاعات و آمار مرتبط با حوزه صادرات و تجارت را در تحقق پیشبینیها و برنامهریزیهای اقتصادی ضروری دانست.
حسین سلاحورزی با انتقاد از ابلاغ برخی مصوبات متعارض با سیاستهای توسعه تجارت توسط بخشهای مختلف دولتی، وجود یک متولی واحد برای توسعه تجارت خارجی را در جلوگیری از موازیکاری و حل مشکلات موثر دانست و گفت: در صورتیکه اختیارات حوزه تجارت را به دستگاههای مختلف بدهیم، شاهد ایجاد و تشدید مشکلات در بخش صادرات بینالمللی خواهیم بود.
سلاحورزی در بخش دیگر صحبتهای خود،از آمادگی اتاق بازرگانی ایران با بخش دولتی در حوزههای مختلف فعالیت این اتاق خبر داد و خواستار افزایش اختیارات کارگروه صادرات غیرنفتی شد و تاکید کرد: با توجه به وظایف قانونی تعریف شده اتاق بازرگانی و اتاق تعاون، مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی راهاندازی شده است اما به منظور افزایش اعتبار پیشبینیهای فضای تجاری، لازم است بستر مناسبی برای دسترسی به اطلاعات و آمار مرتبط و مورد نیاز ایجاد شود.
گفتنی است جلسه هماندیشی برنامههای توسعه صادرات کشور به منظور بررسی چالشها و مشکلات حوزه صادرات و ارائه راهحلهای روز گذشته با حضور وزیرصمت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران وزارت صنعت، معدن تجارت و روسای تشکلهای خصوصی برگزار شد.
تا کنون برای این پست دیدگاهی ثبت نشده است.