گمرک ابوظبی از تکمیل فرآیند و پروژه مهندسی مجدد فرآیند خبر می‌دهد

اداره کل گمرک ابوظبی یک فرآیند و پروژه مهندسی مجدد را به اتمام رسانده است که سیستم عملیاتی یکپارچه و پایدار را برای عملیات گمرکی از طریق روش توسعه و مستندسازی مبتنی بر نظارت و بر اساس دانش، زمینه دیجیتال شدن گمرک را فراهم می‌کند.

تکمیل پروژه مراحل و مهندسی مجدد مطابق با ارکان استراتژیک برنامه پنج‌ساله "2019-2023"، باهدف ارائه خدمات گمرکی متمایز و نوآورانه است که همگام با توسعه تجارت جهانی است، به‌منظور افزایش امنیت و تسهیل عبور و مرور کالا از طریق بندرها گمرکی امارت.

پروژه مهندسی فرآیند باهدف تبدیل اداره کل گمرک در ابوظبی به محیطی با یک چارچوب مشخص و یک مدل عملیاتی پایدار مطابق با آخرین چارچوب‌های جهانی در اعمال عملیات گمرکی با پیوند دادن فرایندها و عناصر کار نهادی خدمات، فناوری‌ها، ادارات و اهداف استراتژیک برای دستیابی به یک مدل عملیاتی یکپارچه از سطوح بالا و حتی عملیات دقیق  است.

رشید لاها المنصوری، مدیرکل اداره کل گمرک در ابوظبی، گفت:

پروژه مهندسی مجدد رویه‌ها یک چارچوب مشخص را برای رویه‌های پایدار و عملی گمرک ابوظبی فراهم می‌کند.

وی افزود که اداره کل گمرک ابوظبی با کار بر روی توسعه یک سیستم یکپارچه رویه‌های نهادی داخلی و عملیات گمرکی، به برتری در رویه‌های نهادی و گمرکی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان استراتژیک برنامه پنج‌ساله 2019-2023 اعتماد کرده است مطابق با بهترین شیوه‌ها و سیاست‌های محلی و جهانی، که امکان ارائه خدمات عالی با استفاده از بهترین سیستم‌عامل‌های دیجیتال و سیستم‌های هوشمند را فراهم می‌کند.

المنصوری خاطرنشان کرد: این پروژه به تبدیل کلیه رویه‌های گمرکی از فرآیندهای مستند و مبتنی بر کاغذ به روش سنتی به مفهوم عملیات مستند از طریق یک سیستم الکترونیکی با کمترین و بهترین مراحل بدون عارضه علاوه بر این‌که  به مدیریت و کنترل عملیات کمک می‌کند بر رویه‌های کار و ایجاد یک فضای الکترونیکی برای خلاقیت و بهبود مستمر و ایجاد انگیزه در همه کارکنان برای ارائه پیشنهاد‌ها از طریق سیستم الکترونیکی ARIS، که به ساده‌سازی و تسهیل رویه‌های نهادی و استفاده از روش‌های تعالی نهادی نیز کمک می‌کند.

پروژه مهندسی مجدد فرآیند و عملیات مبتنی بر دو محور اصلی بود، اولین محور ارائه‌شده در "چارچوب فرایندها، تعالی نهادی و مدل عملیاتی" به‌منظور ارائه یک سیستم مدیریتی برای طراحی و تجزیه‌وتحلیل عملیات که از اسناد، تجزیه‌وتحلیل پشتیبانی می‌کند. و طراحی، که منعکس‌کننده چشم‌انداز عملیاتی کامل تمام عناصر کارسازمانی علاوه بر محور دوم است، که در مدل عملیاتی دیجیتال نشان داده‌شده است. هدف آن نیز ارائه یک پلت فرم برنامه‌نویسی یکپارچه است که امکان اتصال با سیستم‌های داخلی، طراحی و برنامه‌ریزی سیستم‌ها را فراهم می‌کند .

هدف این پروژه دستیابی به 8 نتیجه استراتژیک است که عبارتند از: "ساخت سیستم مدیریت عملیات، تعریف چارچوب عملیاتی، اسناد، تجزیه‌وتحلیل فرایندها، طراحی فرآیندها، علاوه بر طراحی سیستم، برنامه‌نویسی سیستم، نظارت بر سیستم‌عامل و کنترل عملکرد" به‌منظور دستیابی به تعالی نهادی با توجه به یک مدل عملیاتی دیجیتال که یک سیستم کار مؤثر و خودکار را فراهم می‌کند.

گمرک ابوظبی با همکاری با شرکای استراتژیک خود برای تأمین امنیت و حمایت از جامعه و رونق اقتصادی آن و تسهیل تجارت قانونی از طریق همه مراکز گمرک در امارت ابوظبی مطابق با قوانین موجود به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد.

تحول دیجیتال همچنین به این امکان کمک کرده است که اداره کل گمرک ابوظبی بتواند یک محیط کاری با چارچوب مشخص و مدل عملیاتی پایدار باشد که موجب صرفه‌جویی در وقت، تلاش و هزینه شرکای استراتژیک و فروشندگان می‌شود