صادرکنندگان اجازه استفاده از ازر صادراتی برای واردات را ندارند
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه حذف گزینه واردات مقابل صادرات، تلاشی از سوی دولت برای تامین ارز بیشتر است؛ گفت: اما این اقدام، در نهایت به مشکلات در بخش تولید می انجامد؛ چراکه بعضی واحدهای تولیدی نیازهای خود را با ارز حاصل از صادرات خود وارد کردند؛ اما امکان ترخیص ندارند؛ درحالیکه خطوط تولید به این ماشین آلات و تجهیزات نیاز دارد.
به گزارش روابط عمومی اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات؛ قدیر قیافه، با بیان اینکه مشکلات زیرساختی در حوزه آی تی و به روز نبودن اطلاعات مراکز دولتی زمینه بروز تناقضات آماری را فراهم کرده است، گفت: بانک مرکزی از معرفی تعدادی از صادرکنندگان به دادگاه خبر داده است؛ اما باید دید کدام یک از این فعالان اقتصادی به تقصیر خود، ارز را به کشور بازنگردانده است؛ این در حالی است که به طور حتم در بین این افراد، بخشی حرفه ای عمل نکرده اند اما بعضی هم به دلیل استنکاف خریداران از پرداخت پول دچار مشکل شده اند.
وی با بیان اینکه صادرکننده خوشنام و حرفه ای نمی تواند و نمی خواهد ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد کشور بازنگرداند، افزود: از منظر فعالان بخش خصوصی اعدادی که بانک مرکزی و سایر مراکز دولتی درباره عملکرد صادرکنندگان اعلام کردند، با واقعیت ها متفاوت بود و هست؛ اما خوشحالیم که در نهایت مسئولان در این مراکز دولتی بالاخره درباره بازگشت ارز صادراتی و بهبود آن اعلام رضایت کردند.
به گفته قیافه، دلیل اصلی تناقض در آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی درباره بازگشت ارز صادراتی، عدم تطابق و ارتباط سامانه های جامع تجارت در کشور ما و به روز نبودن اطلاعات است؛ چراکه بسیاری از صادرکنندگان به تعهدات خود عمل کردند اما در سامانه ها ثبت نشده است.
وی اظهار داشت: مشکلات زیرساختی در حوزه آی تی و به روز نبودن اطلاعات مراکز دولتی زمینه بروز این مشکل را فراهم کرده است؛ به خصوص اینکه بانک مرکزی از معرفی تعدادی از صادرکنندگان به دادگاه خبر داده است؛ اما باید دید کدام یک از این فعالان اقتصادی به تقصیر خود، ارز را به کشور بازنگردانده است.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ادامه داد: به طور حتم در بین این افراد، بخشی حرفه ای عمل نکرده اند اما بعضی هم به دلیل استنکاف خریداران از پرداخت پول دچار مشکل شده اند.
نایب رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: در یک ماه گذشته که با تصمیم بانک مرکزی شرایط بازگشت ارز صادراتی تغییر کرد، هیچ یک از گلایه های صادرکنندگان از سوی بانک مرکزی مورد توجه قرار گرفت؛ درحالیکه بخش خصوصی سال ها است با تحریم های ظالمانه آمریکا دست و پنجه نرم می کند.
وی اظهار داشت: پیش از این، بارها در تشکل های بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی درباره ارز 4200 تومانی به دولت هشدار دادیم و گفتیم با این سیاست، به تعادل در حوزه اقتصاد و ثبات ارزی نمی رسیم؛ اما دولت نپذیرفت. در حالیکه امروز پیامدهای این سیاست از جمله مفاسد آن آشکار شده است؛ اما بازهم دولت در تصمیمگیری ها، کمتر به توصیههای بخش خصوصی توجهی نشان می دهد.
قیافه در ادامه به ذکر یک مثال پرداخت و گفت: حذف گزینه واردات مقابل صادرات، تلاشی از سوی دولت برای تامین ارز بیشتر است اما این اقدام، در نهایت به مشکلات در بخش تولید می انجامد؛ چراکه بعضی واحدهای تولیدی نیازهای خود را با ارز حاصل از صادرات خود وارد کردند؛ اما امکان ترخیص ندارند؛ درحالیکه خطوط تولید به این ماشین آلات و تجهیزات نیاز دارد.
وی اظهار داشت: ممانعت دولت از واردات مقابل صادرات، به نفع اقتصاد کشور نیست و با هیچ اندیشه صحیح اقتصادی همخوانی ندارد؛ این در شرایطی است که بهترین راه برای صرفه جویی ارزی، محدود کردن واردات کالای لوکس است و حذف واردات مقابل صادرات هیچ کمکی به تامین ارز کشور نمی کند.
منبع:اتاق بازرگانی تهران
تا کنون برای این پست دیدگاهی ثبت نشده است.