سنت‌های مسلمانان «امارات» در ایام روزه‌داری

16 اردیبهشت 1399 521 بازدید

مردم امارات بر اساس عادتی ديرينه از نيمه شعبان، ماه مبارك رمضان را جشن می‌گيرند و جشن آن شب با عنوان "حق خدا" برگزار می‌شود كه برخي از كشورهای حوزه خليج فارس آن را در نيمه ماه مبارک رمضان برگزار می‌كنند.


به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات، مردم امارات بر اساس عادتی ديرينه از نيمه شعبان، ماه مبارک رمضان را جشن می‌گيرند و جشن آن شب با عنوان "حق خدا" برگزار مي شود كه برخي از كشورهاي حوزه خليج فارس آن را در نيمه ماه مبارك رمضان برگزار مي كنند، در اين جشن همه كودكان لباسهاي مخصوصي كه با نخهاي طلايي دوخته شده را مي پوشند و همراه بزرگترها ماه رمضان را به يكديگر تبريك و تهنيت مي گويند.

در امارات سفره هاي افطاري به صورت گروهي و دسته جمعي و بسيار مفصل در هر منطقه اي گسترانيده مي شود و همه اهل يك محل بر يك سفره افطاري مي نشينند.

زنان محله غذاهايي كه تهيه كرده اند را همراه ظرفهايي از خرما، شيريني و حلوا به همراه غذاهايي كه از برنج است و سمبوسه را بر سفره ها قرار مي دهند. شير و پنير و عصاره ميوه ها نيز در سفره هاي رمضاني جلوه خاصي دارند.

در اين ايام در امارات كلاسهاي معروفي برگزار مي شود كه مسلمانان فرش و حصيرهايي بر روي زمين مي گسترانند و بر آن مي نشينند و فردي از بزرگان محل براي مردم سخنراني مي كند؛ پس از صلوات بر محمد (ص)، آنها به تبادل او اخبار و اطلاعاتي راجع به اوضاع مسلمانان و وضعيت اسلام مي پردازند و يا شعرهايي در مدح و منقبت حضرت محمد(ص) را مي خوانند. گاهي اين مجالس تا سحر ادامه دارد.

در هنگام سحر صداي سحرخوان شنيده مي شود كه در خيابانها مي گردد و با شيپوري كه به دست دارد و آوازي كه مي خواند همه مردم را به بيدار شدن از خواب، خوردن سحري و اداي نماز صبح فرا مي خواند.

زنان و دختران در امارات در دهه آخر ماه مبارك رمضان جمع مي شوند، لباسهاي خود، اهل خانه و خانواده خود را آماه مي كنند، خانه را تميز و مرتب كرده و به پختن و تهيه نوشيدنيها و شيرينيها و حلواهاي مخصوص عيد فطر مي پردازند. مردان و كودكان در عيد فطر بازيهاي دسته جمعي و گروهي به ويژه آتش بازي مي كنند.

در ماه مبارك رمضان كودكان شور و هيجان خاصي دارند، آنها از منازل خارج شده و با پدران خود نماز را اقامه مي كنند. در مساجد امارات قرآن نيز خوانده مي شود و برخي از ائمه جماعات نيز با مردم همراهي مي كنند و پا به پاي آنها قرآن مي خوانند.

برخي از شركتها نيز افطاريهاي رايگان مي دهند و برخي از آنها به همراه افطاري، نوارهاي قرآني و ورقه هاي دعا نيز هديه مي دهند. برخي از جوانان نيز ظرفهايي از خرما و آب در زمان افطار در دست دارند و به كساني كه در راه هستند و نمي توانند براي افطار به منازل يا محله هاي خود بروند، مي دهند تا افطار كنند.

در امارات جشنواره هاي رمضانيه برپا مي شود كه با برپايي خيمه ها و چادرهايي همراه است و در آن فروشندگان خارجي يا داخلي كالاها و دستاوردهاي خود را براي فروش در اين مكان قرار مي دهند.


در اين بازارها فروشندگان چيني بيش از ديگران هستند و در اين اماكن از بازيهاي تفريحي براي كودكان گرفته تا فروش خوردني و نوشيدني در آن به چشم مي خورد و برخي از البسه و لوازمي است كه نشانگر زندگي آبا و اجدادي به شمار مي رود.

اسم افطار در خاک دولت امارات تابع شرایط خاصی است. مردم در زمان افطار با هر وسیله‌ای که دارند در سواحل دریا حاضر می‌شوند و با برپایی چادر، در کنار خانواده‌های دیگر به خوردن افطار مشغول می‌شوند. در این میان مردم اقدام به تبادل غذای افطار با یکدیگر می کنند و بدین وسیله محبت و فرهنگ نوع‌دوستی میان آن‌ها افزایش می‌یابد.

حوالی عصر و زمان افطار، در سواحل امارات بازارهایی برای خرید ماهی و مواد غذایی مختلف به وجود می‌آید و مردم مایحتاج خود را از انجا تهیه می کنند.

علاوه بر این، هر کس با هر دین و هر موقعیتی باید جلوی چشم دیگران روزه باشد. هتل‌ها معمولاً جایی را برای غذا خوردن مسافران اختصاص می‌دهند و غذا را به اتاق‌ها می‌فرستند، اما غذا خوردن باید حتماً دور از چشم دیگران انجام شود. در دبی‌ کافه‌ها و باشگاه‌ها تعطیل و مسابقات و برنامه‌های ورزشی نیز تا پایان ماه رمضان، متوقف می‌شوند./ خبرگزاری تقریب