در گفتوگوی سخنگوی مرکز مبادلات ارزی تشریح شد دلایل و توجیهات اقتصادی بازپرداخت و
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی با تشریح دلایل و توجیهات اقتصادی بازپرداخت وامهای ارزی به نرخ مبادلهای گفت: مطابق تصمیمات ارزی جدید، ارز مرجع فقط به واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص مییابد.
صمد کریمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی برای بازپرداخت تسهیلات ارزی به نرخ مبادلهای، اظهار داشت: بانکها براساس رتبهبندی مشتریان، نرخ نکول و نرخ سود تسهیلات اعطایی نسبت به پرداخت اعتبار به مشتریان اقدام میکنند.
وی ادامه داد: در ایران علاوه بر پرداخت تسهیلات با پول ملی، براساس مقرات ارزی پرداخت تسهیلات با ارزهای خارجی نیز در صنعت بانکداری پرداخت میشود که بدیهی است مشتریان بانکها در بازپرداخت اصل و فرع تسهیلات با توجه به قراردادی که با بانک منعقد شده باید بازپرداخت ارز براساس نوع ارز صورت گیرد.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی تصریح کرد: مطابق با مقررات موجود یکی از محلهای تامین ارز مشتریان جهت بازپرداخت اصل و فرع تسهیلات منابع ارزی بانکها است؛ متقاضیان میتوانند براساس بخشنامه بانک مرکزی و تصمیمات کمیته ویژه تصمیمگیری بازار ارز، بانکهای عامل مراجعه کرده و نسبت به تامین منابع ارزی جهت بازپرداخت اصل و فرع تسهیلات به اسعار مربوطه اقدام کنند.
وی تاکید کرد: تسهیلاتگیرندگان علاوه بر این روش میتوانند از طریق درآمدها حاصل از صادرات کالا و خدمات خود، درآمدهای ارزی و داراییهای ارزی و سایر روشهای تامین مالی خود برای بازپرداخت اقساط تسهیلات اقدام کنند و این روش جزو اصول متعارف صنعت بانکداری در دنیا محسوب میشود.
کریمی با بیان اینکه تامین منابع ارزی برای این مشتریان با توجه به نوع فعالیت، ساختار و تراز مالی، شاخصهای سودآوری و ریسک اعتباری شرکت از الگوی یکسانی تبعیت نمیکند، گفت: تغییرات نرخ ارز تبعات مثبت و منفی یکسانی برای واحدهای تولیدی ندارد؛ البته با توجه به همیستگی سطح عمومی قیمتها و نرخ ارز اثر درآمدی برای واحدهای تولیدی نمیتواند منفی باشد.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی با اشاره به افزایش قیمت کالاها و خدمات از زمان پرداخت تسهیلات تا بازپرداخت آن، اظهار داشت: آیا تولیدکنندگان و دریافتکنندگان تسهیلات ارزی انتظار دارند نرخ ارز که یک متغیر پویا است را در طول 5 سال بدون هیچگونه تغییری بازپرداخت کنند؟ آیا ارزش دارایی دریافت کننده تسهیلات با قیمت ارز 700 تومانی محاسبه میشود یا به ارزش دلار 2500 تومانی؟
وی ادامه داد: اگر تولیدکنندگان ارزش سود، دارایی و کالای خود را متناسب با دلار 700 تومانی محاسبه کنند، میتوانند انتظار داشته باشند بازپرداخت تسهیلات را با همان نرخ انجام دهند اما وقتی قیمت کالا و ارزش داراییها و درآمدها افزایش یافته است، چنین انتظاری منطقی نیست.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور تأکید نمود براساس شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات از محل حساب ذخیره ارزی، بازپرداخت تسهیلات بایستی به ارز صورت گیرد، لیکن با توجه به مصوبه کمیته ویژه وزراء، به منظور تسهیل در امر بازپرداخت اقساط توسط تسهیلات امکان تأمین ارز به نرخ مبادلهای امکانپذیر برای آنها فراهم شده است. ضمن اینکه مطابق با تصمیمات ارزی جدید، ارز مرجع فقط به واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص مییابد.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با اشاره به افزایش سطح عمومی قیمت کالا و خدمات به طور متوسط سالانه حدود 20 درصد در اقتصاد ایران اظهار داشت: بدیهی است نرخ ارز به عنوان یک متغیر کلیدی در هر اقتصادی، از جمله اقتصاد ایران متناسب با متغیرهای کلان اقتصادی، به ویژه تورم به صورت پویا تغییر مییابد که معمولاً در ارزیابی پروژهها تحت سناریوهای مختلف شبیهسازیهای لازم درخصوص نرخ ارز و قیمت محصولات تولیدی، فروش و سود ویژه انجام میپذیرد. به عبارت دیگر باید سازگاری و همبستگی لازم بین نرخ ارز با قیمت سایر داراییها، بدهیها، فروش و… برقرار شود.
به گفته وی، بدیهی است نرخ دلار، فرض 800 تومان تطابق با قیمت محصول نهایی فرض 100000 تومان در سال مالی 1381 دارد، در حالی که قیمت محصول مزبور با فرض افزایش متوسط سالانه 20 درصد حدود 620000 تومان در سال 1391 میشود، به طوری که نرخ مبادلهای فرض 2500 تومان همگرایی لازم را با قیمت فروش کالای مزبور دارد. از این رو طبیعی است که در هر اقتصادی، از جمله اقتصاد ایران بازپرداخت اصل و فرع تسهیلات ارزی بایستی به ارز مربوطه باشد.
کریمی افزود: همچنین تأمین منابع ارزی توسط واحد تولیدی جهت بازپرداخت تسهیلات به نرخهای ارز تعادلی بازار انجام پذیرد، چرا که براساس اصول اقتصادی عملکرد واحدهای تولیدی در سال مالی در بخش داراییها، بدهیها، صورت سود و زیان و جریانهای نقدی جدید، ارزشگذاری قیمت سهام نیز براساس قیمتهای جاری صورت میگیرد.
منبع : سایت اتاق تهران
تا کنون برای این پست دیدگاهی ثبت نشده است.