تلاش صادرکنندگان برای جبران کسری صادرات در 4 ماهه

05 شهریور 1399 378 بازدید

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت:در شرایط کنونی که مرزها به مرور در حال بازگشایی است و کالاها صادرات می شود؛ امیدواریم که نقل و انتقال پول هم سریع‌تر صورت گرفته و ارزها سریعتر به چرخ اقتصاد بازگردد تا در زمان باقی مانده سال بتواند جبران کسری صادرات در ۴ ماه نخست سال را داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات؛ محمد لاهوتی  گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و گسترش آن در جهان، اولین موضوعی که در دنیا مورد لطمه واقع شده سلامت انسان‌ها و بعد از آن اقتصاد بود.

وی ادامه داد: شاید نتوان این دو را با یکدیگر مقایسه کرد؛ اما تاثیرات منفی ویروس کرونا در اقتصاد بیش از تاثیرات منفی آن در جان و سلامتی انسان‌ها بوده؛ به نحوی که تاثیرات منفی ویروس کرونا بر اقتصاد، تقریباً اقتصاد کشورهای پیشرفته و اثرگذار در اقتصاد جهانی را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه تاثیر منفی این ویروس کشنده را در همه اقتصادهای دنیا شاهد هستیم، افزود: ایران نیز به عنوان یکی از اولین کشورهایی که با این ویروس دست و پنجه نرم کرد، از اول اسفند سال ۹۸ تقریباً درگیر است و به مرور مرزهای کشور نیز تحت تاثیر این پدیده، به روی کالاهای صادراتی و وارداتی بسته شد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: از آنجا که بیشترین حجم صادرات ایران به کشورهای عراق و افغانستان بوده و ارسال کالاها نیز به صورت زمینی اتفاق می‌افتد، با بسته شدن مرزها تجارت دستخوش تحولاتی شده و کاهش چشمگیر صادرات را تجربه می‌کنیم که متعاقب آن، بازگشت ارز نیز برای صادرکنندگان با مشکل مواجه شده و دریافت و پرداخت ارز نیز توسط خریداران کالاهای ایرانی میسر نیست.

وی ادامه داد: تجارت ایران در ماههای نخست سال در بخش صادرات کالاهای زمینی به کشورهای پیرامونی از جمله کشورهای CIS، عراق و افغانستان کاملاً قفل شد که به تبع آن، با توجه به محدودیت‌هایی که برخی کشورهای همسایه بر روی پذیرش محموله‌های صادراتی ایران صرفا از طریق ریلی اعمال کرده بودند، کمبود وسایل نقلیه ریلی هزینه‌های حمل را افزایش داد.

لاهوتی با اشاره به افزایش شدید هزینه‌ها در بخش حمل و نقل زمینی، تصریح کرد: علیرغم اینکه دلار با افزایش قیمت همراه بود؛ اما قیمت حمل و نقل افزایش چند برابری نسبت به افزایش نرخ ارز داشت که نتیجه آن هم، افزایش قیمت کالاهای صادراتی ایران بود و صادرکنندگان را با مشکل مواجه کرد.

وی ادامه داد:  از اوایل خردادماه مرزها بازگشایی شد و روند صادرات به مرور به شرایط قبل خود باز گشت؛ اما قیمت حمل و نقل روند کاهش نداشته است که دلیل عمده این اتفاق نیز، این بود که به هر حال واردات کالاها دستخوش مشکلاتی شد و کامیون‌ها برای ارسال کالاها به اروپا عملاً دوسر کرایه را از صادرکننده دریافت می‌کردند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: پس از آن به دلیل تحریم‌ها، بسته شدن مرزها و عدم امکان مراجعه صادرکنندگان به بازارهای هدف صادراتی، بازگشت ارز با مشکلاتی مواجه شد که نتیجه آن، تعلیق بخشی از کارت‌های بازرگانی بود.

وی تاکید کرد: همه این موارد دست به دست هم داد تا حداقل چهار ماه نخست سال ۹۹ را با کاهش حدود ۳۹ درصدی صادرات مواجه شویم و عملاً از برنامه‌ها و اهداف صادراتی مقدار فاصله بگیریم؛ اما در شرایط کنونی که مرزها به مرور در حال بازگشایی است و کالاها صادرات می شود؛ امیدواریم نقل و انتقال پول هم سریع‌تر صورت گرفته و ارزها سریعتر به چرخ اقتصاد بازگردد تا در زمان باقی مانده سال بتواند جبران کسری صادرات در ۴ ماه نخست سال را داشته باشد.

منبع: اکسپورتنا